A tömböket egyenesen a bányákból hozatjuk alsónémedi telephelyünkre, s dolgozzuk fel azokat, így megrendelőink a legkiválóbb minőséget élvezhetik

Dunabodányi Andezit

Az andezit kiömlési kőzetfajta, mely a felszínre került magma (900–1100°C) kihűlése és megszilárdulása során keletkezik. A semleges vulkánikőzetek közé sorolják. Nevét az Andok-hegységről kapta. Európában, így a Kárpát-medencében is számos helyen megtalálható

Termékek

Hárshegyi homokkő

A hárshegyi homokkő a korai oligocén időszakban képződött, sekélytengeri (litorális, illetve sekély szublitorális, alsó részén csökkent sósvízi, lagunáris) üledékes kőzet.

Termékek

Római Travertin

A mai kőzettan a köveket három fő csoportba sorolja: vulkáni, üledékes és átalakult kőzetekre. A „travertin” szó maga édesvízi mészkövet jelent. A Római Travertin üledékes mészkő, fő ásványa a kalcit. Szerkezete lyukacsos.

Termékek

Süttői mészkő

Már a reneszánsz kor mesterei is óriási lehetőséget láttak ebben a mészkőben, hiszen palotákat, kastélyokat, kutakat, szobrokat faragtak, burkolatokat készítettek belőle. A fagyálló és kitűnően megmunkálható mészkő napjainkban is rendkívül sokoldalúan, számtalan célra felhasználható. A süttői mészkő kimagasló képességeit mi sem példázza jobban, mint hogy ebből az anyagból épültek fel egyik legfelvilágosultabb királyunk, Mátyás palotái is.

Termékek

Jura Mészkő

Kb. 140-160 millió évvel ezelőtt, Földünk középkorában rétegezve jöttek létre a fosszilis tartalmú tömör jura mészkő kőpadok a magas mésztartalmú, melegvizű Tethys őstenger peremén.

Termékek

Trieszti mészkő

Nagyon különleges, egyedi, jól látható mintázat jellemzi a fekete és középbarna apró kagylók, csigák és egyéb maradványoknak köszönhetően. Rengeteg típusú maradvány megtalálható és jól látható a kőzeten, már kis felületen is bővelkedik bennük és lefoglalja a tekintetet.

Termékek