Szervita tér

Zamárdi „nyaraló”
2021.07.17.

Emerald Residence apartmanház és boutique hotel, Szervita tér

 

„A budapesti Szervita téren, az egykori Távbeszélő Központ helyén, a Szent Anna templom szomszédságában épült meg az Emerald Residence apartmanház és boutique hotel. 

A koncepció egyik fontos alapgondolata, hogy a beruházás építészeti eszközökkel idézze fel a két épület történelmi kapcsolatát, a Szervita téri homlokzaton megjelenő üvegfal és a Jura mészkő burkolatok által. Az elsődleges szempont a tervezés során az volt, hogy a tér beépítettsége ne sérüljön, mindezt időtálló és harmonikus építészeti megoldásokkal kivitelezve. A koncepció tiszteletben tartja a templom elsőbbségét, építkezik a múlt örökségére és azt üzeni, hogy a régi és az új, a múlt és a jövő szimbolikusan összekapcsolódik. Az épület elkészültével megújul a templom környezete és jó hír, hogy az épületegyüttes mind a Szervita tér, mind a Városház utca felől megnyílik majd a járókelők számára a belső passzázs révén, lehetővé téve a Szent Anna templom körbejárhatóságát.

Az Emerald Residence olyan beruházás, mely a maga nemében páratlan: mind a lokáció, mind az épület jellegének tekintetében. Olyan különleges, a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremt a fővárosi és főként a belvárosi piacon, amely a legigényesebb közönség igényeit is képes kielégíteni. Ez az építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is egyedinek tekinthető kategória a szakirodalomban a „Landmark” lakásfejlesztések nevet viseli.”

további információkért látogasson el a https://emeraldresidence.hu/ weboldalra.

Felhasznált anyag: Jura mészkő

Már nem csak külföldön léteznek olyan, rozsdamen­tes acélanyagú bekötő és gyámolító al­katrészek, hanem itthon is, amelyek fix felső és mozgó alsó részből állnak, így nem akadályozzák a kőlapok hő tágulásból származó mozgását. Az ilyen behorgonyzó kapcsok további előnye, hogy a burkolat felhelyezése után is lehetséges alsó részük két vízszintes és egy függőleges irányú néhány cm-es állítása. Ezek kapcsok segítségével rögzítettük a homlokzati burkolatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük